Administrer grupper
Note
Denne dokumentasjonen er oversatt ved hjelp av AI-støttet maskinoversettelse. Oversettelsene leveres «som de er», uten garanti for nøyaktighet. Den engelske versjonen av dette innholdet er den offisielle og autoritative kilden.
Viktig
Den nye versjonen av «Grupper» er tilgjengelig hvis Blackboard LMS-administratorene ved institusjonen din har aktivert den. Denne versjonen av «Grupper» blir standard for alle emner i januar 2027. I denne brukeropplevelsen kan du ikke opprette nye grupper fra oppgaveinnstillingene. Du kan bare gjenbruke eksisterende grupper.
Du kan opprette et nytt gruppesett i fanen Grupper på Emneinnhold-siden. Gå deretter tilbake til oppgaven og velg den.
Resten av denne siden beskriver den forrige versjonen av «Grupper».
Administrere enkeltgrupper
Når du har opprettet en gruppeoppgave, kan du legge til eller slette enkeltgrupper og administrere studentmedlemskap. Du kan også redigere gruppenavn, legge til eller redigere gruppebeskrivelser og sende meldinger til gruppene dine for å få samarbeidet i gang!
Du kan også fjerne grupper fra oppgaven hvis gruppene ikke har startet innsendingene sine. Velg ikonet Slett i panelet Oppgaveinnstillinger.

Legge til og slette grupper
Velg plusstegnet der du vil legge til en gruppe.
Hvis du ikke lenger trenger en gruppe, åpner du gruppens meny og velger Slett gruppe. Studentene i gruppen fjernes automatisk fra den og vises øverst på siden. Du kan tilordne disse studentene til nye grupper manuelt. Eventuelt kan du fordele alle studenter tilfeldig – ikke bare studentene som er fjernet fra andre grupper – mellom antallet grupper du velger. Du kan ikke slette grupper med innsendt arbeid.
Konsekvenser:
Hvis du legger til eller sletter en gruppe i et gruppesett du brukte til å opprette en gruppeoppgave, oppdateres oppgavegruppene. Endringer i gruppetitler og -beskrivelser påvirker også oppgaven.
Hvis du legger til eller sletter en gruppe i en gruppeoppgave som er basert på et emnegruppesett, oppdateres gruppesettet for emnet. Endringer i gruppetitler og -beskrivelser påvirker også emnegruppesettet.
Hvis du sletter et helt gruppesett du brukte til å opprette en gruppeoppgave, fjernes oppgavegruppene.
Hvis du sletter en gruppevurdering som er basert på et emnegruppesett, påvirkes ikke gruppesettet.
Administrere studentmedlemskap
Du kan flytte studenter mellom grupper og legge til nye studenter som er lagt til i emnet ditt. Nye medlemmer får tilgang til det gruppen har lagret frem til da. Nye gruppemedlemmer kan også levere inn arbeid på vegne av gruppen.
Når du flytter studenter som har vurderinger til andre grupper, følger vurderingene deres med, men ikke arbeidet. Disse nye gruppemedlemmene beholder sine eksisterende vurderinger. Vurderingene deres gjelder ikke for resten av gruppen. Men hvis du ikke har vurdert gruppearbeidet, oppdateres vurderingene til de nye medlemmene.
Hvis en gruppe har fått en vurdering og du flytter studenter til denne gruppen, må du tildele dem vurderinger manuelt.
Åpne menyen ved siden av en students navn for å få tilgang til disse alternativene:
Start en ny gruppe med studenten som medlem.
Velg Fjern tilordning for å fjerne studenten fra gruppen. Studenter uten tilordning vises øverst på siden. Husk: Studenter som ikke er tilordnet en gruppe, har ikke tilgang til gruppeoppgaven fordi den ikke vises på Emneinnhold-sidene deres.
Tilordne studenten til en annen gruppe som allerede finnes. Velg gruppenavnet i menyen. For grupper med egenpåmelding kan du flytte utvalgte studenter til andre grupper selv om gruppegrensen er overskredet.
Du kan også flytte flere studenter til en annen gruppe i samme handling, opprette en ny gruppe for dem eller fjerne tilordningen av alle fra gruppen.
For å fjerne alle studenter fra alle grupper velger du Fjern tilordning for alle øverst på siden. Fjern tilordning for alle forsvinner etter at gruppene har levert inn forsøk.
Advarsel
Hvis du endrer antallet grupper med egenpåmelding, opprettes det nye grupper, og tilordningen for alle medlemmer fjernes. Studenter som tidligere har meldt seg på, får ikke varsel om at de må melde seg på igjen.
Konsekvenser:
Endringer i medlemskap i et gruppesett påvirker alle steder der gruppene brukes, for eksempel i gruppeoppgaver.
Endringer i medlemskap i gruppeoppgaver basert på emnegruppesett påvirker emnegruppesettet.