Skip to main content

Originele cursusweergave

Note

Deze documentatie is vertaald met behulp van AI-ondersteunde machinevertaling. Vertalingen worden aangeboden ‘zoals ze zijn’, zonder garantie voor de juistheid ervan. De Engelse versie van deze inhoud is de officiële en bindende bron.

Blackboard LMS De originele cursusweergave wordt na 31 december 2026 niet langer ondersteund. Voor alle cursussen geldt dan de verplichting om de Ultra-cursusweergave te gebruiken voor lesgeven en leren.

Je kunt meer leren over de Ultra Cursusweergave op de Cursusvoorbeeld pagina en meer leren over de verschillen in terminologie tussen de twee weergaven op de Blackboard Original en Ultra Terminologie pagina.

Originele cursusweergave

Datum

Wat gebeurt er?

6 augustus 2026

Blackboard LMS toont berichten in cursussen en organisaties voor rollen die geen student zijn, waarin gebruikers worden geïnformeerd dat de ‘Original Course View’ na 31 december 2026 niet langer wordt ondersteund:

  • Cursusbericht: Deze cursus maakt gebruik van de 'Original Course View', die na 31 december 2026 niet langer wordt ondersteund. Op 1 januari 2027 worden cursussen in de ‘Original Course View’ automatisch als ‘Voltooid’ gemarkeerd en worden ze alleen-lezen.

  • Bericht van de organisatie: Deze organisatie maakt gebruik van de ‘Original Organization View’, die na 31 december 2026 niet langer wordt ondersteund. Op 1 januari 2027 worden organisaties in de ‘Original Organization View’ automatisch gemarkeerd als ‘Voltooid’ en worden ze alleen-lezen.

31 december 2026

Dit is de laatste dag waarop je via de ‘Original Course View’ wijzigingen kunt aanbrengen in cursussen of organisaties.

1 januari 2027

Alle cursussen en organisaties in de ‘Original Course View’ zijn gemarkeerd als ‘Voltooid’:

  • Er kunnen geen wijzigingen meer worden aangebracht. Docenten kunnen geen cijfers toekennen en studenten kunnen niet deelnemen of opdrachten inleveren.

  • Cursussen en organisaties worden in de alleen-lezenmodus gezet, zodat gebruikers nog steeds toegang hebben tot de gegevens.

  • Rapporten en downloads blijven mogelijk; gebruikers kunnen alleen geen wijzigingen meer aanbrengen in cursussen en organisaties die eenmaal als ‘Voltooid’ zijn gemarkeerd.

  • Cursussen en organisaties kunnen de status ‘Open’ of ‘Gesloten’ hebben wanneer ze als ‘Voltooid’ zijn gemarkeerd. Ze mogen niet van het stempel ‘Voltooid’ worden ontdaan en mogen niet opnieuw worden gebruikt voor onderwijs en leren.

  • Cursussen en organisaties die via de ‘Originele cursusweergave’ zijn geïmporteerd of hersteld, worden automatisch gemarkeerd als ‘Voltooid’.

Cursussen en organisaties in de ‘Original Course View’ zijn niet langer toegankelijk in de Blackboard LMS App.

Alle lessen en het leren moeten plaatsvinden binnen Ultra-cursussen en -organisaties.

Het is niet langer mogelijk om nieuwe cursussen en organisaties te maken via de ‘Original Course View’.

1 januari 2028

Alle cursussen en organisaties in de Original Course View zijn omgezet naar Ultra.

  • Ons doel is om zoveel mogelijk cursusgeschiedenis te bewaren, waaronder zaken als ingeleverde opdrachten, cijfers, feedback, pogingen en andere leerlinggegevens voor alle ondersteunde inhoudstypen. In de loop van 2026 en 2027 zullen we het aantal soorten cursusgegevens uitbreiden dat tijdens de conversie kan worden bewaard. Dit werk wordt stapsgewijs opgeleverd naarmate er ondersteuning wordt toegevoegd voor extra objecten, waaronder opdrachten, discussies, dagboeken, toetsen, SCORM-pakketten, kolommen in het cijferboek, beoordelingsschema's en meer.

Cursussen en organisaties die via de ‘Original Course View’ zijn geïmporteerd of hersteld, worden automatisch geconverteerd naar Ultra.

Er is een afspeelomgeving beschikbaar voor instellingen die cursussen in de oorspronkelijke indeling van de ‘Original Course View’ moeten herstellen, bijvoorbeeld in geval van geschillen over cijfers.