Original Kurs Görünümü
Note
Bu belge, yapay zeka destekli makine çevirisi kullanılarak çevrilmiştir. Çeviriler, doğruluğuna ilişkin herhangi bir garanti olmaksızın "olduğu gibi" sunulmaktadır. Bu içeriğin İngilizce sürümü resmi ve geçerli kaynaktır.
31 Aralık 2026 tarihinden sonra, aktif öğretim ve öğrenim faaliyetleri için artık Original Kurs Görünümü'nü kullanamayacaksınız. 1 Ocak 2027'den itibaren tüm kursların ve kuruluşların Ultra Kurs Görünümü'nü kullanması zorunlu olacaktır.
Ultra Kurs Görünümü hakkında daha fazla bilgiyi Kurs Önizlemesi sayfasında, iki görünüm arasındaki terminoloji farklarını ise Blackboard Original ve Ultra Terminolojisi sayfasında bulabilirsiniz.
Original Kurs Görünümü kullanım sonu zaman çizelgesi
Tarih | Ne olur |
|---|---|
6 Ağustos 2026 | Blackboard LMS öğrenci olmayan roller için kurslarda ve kuruluşlarda, kullanıcılara Original Kurs Görünümü'nün 31 Aralık 2026'dan sonra artık desteklenmeyeceğini bildiren mesajlar görüntüler:
|
31 Aralık 2026 | Bu, Original Kurs Görünümü'nü kullanan kurslarda veya kuruluşlarda değişiklik yapabileceğiniz son gündür. |
1 Ocak 2027 | Tüm Original Kurs Görünümü kursları ve kuruluşları Tamamlandı olarak işaretlenir:
Blackboard LMS App içinde Original Kurs Görünümü kurslarına ve kuruluşlarına artık erişilemez. Tüm öğretim ve öğrenim Ultra kurslar ve kuruluşlar içinde gerçekleşmelidir. Original Kurs Görünümü'nü kullanarak yeni kurslar ve kuruluşlar oluşturmak artık mümkün değildir. Bu değişiklikler test/hazırlık ve üretim dahil tüm ortamlarda aynı anda uygulanacaktır. |
1 Ocak 2028 | Tüm Original Kurs Görünümü kursları ve kuruluşları Ultra'ya dönüştürülür.
Original Kurs Görünümü kullanılarak içe aktarılan veya geri yüklenen kurslar ve kuruluşlar otomatik olarak Ultra'ya dönüştürülür. Not itirazları gibi durumlarda, Original Kurs Görünümü kurslarını özgün biçimlerine geri yüklemesi gereken kurumlar için bir Oynatma Ortamı mevcuttur. 2028'e yaklaştıkça Oynatma Ortamı hakkında daha fazla bilgi paylaşılacaktır. |