Skip to main content

Einde van de Originele cursusweergave

Note

Deze documentatie is vertaald met behulp van AI-ondersteunde machinevertaling. Vertalingen worden geleverd 'zoals ze zijn', zonder garantie van de juistheid ervan. De Engelse versie van deze inhoud is de officiële en gezaghebbende bron.

Na 31 december 2026 zullen instellingen de Originele cursusweergave niet meer kunnen gebruiken voor actieve onderwijs- en leeractiviteiten. Vanaf 1 januari 2027 zijn alle cursussen en organisaties verplicht om de Ultra-cursusweergave te gebruiken.

Tijdlijn voor het einde van de Originele cursusweergave

Datum

Wat er gebeurt

6 augustus 2026

Blackboard LMS toont in cursussen en organisaties voor rollen anders dan student berichten waarin gebruikers worden geïnformeerd dat de Originele cursusweergave na 31 december 2026 niet meer wordt ondersteund:

  • Cursusbericht: Deze cursus gebruikt de Originele cursusweergave, die na 31 december 2026 niet meer wordt ondersteund. Op 1 januari 2027 worden cursussen met de Originele cursusweergave automatisch gemarkeerd als Voltooid en worden ze alleen-lezen.

  • Organisatiebericht: Deze organisatie gebruikt de Originele organisatieweergave, die na 31 december 2026 niet meer wordt ondersteund. Op 1 januari 2027 worden organisaties met de Originele organisatieweergave automatisch gemarkeerd als Voltooid en worden ze alleen-lezen.

31 december 2026

Dit is de laatste dag waarop je wijzigingen kunt aanbrengen in cursussen of organisaties met de Originele cursusweergave.

1 januari 2027

Alle cursussen en organisaties met de Originele cursusweergave worden gemarkeerd als Voltooid:

  • Wijzigingen zijn niet meer mogelijk. Cursusleiders kunnen niet beoordelen en studenten kunnen niet deelnemen of iets indienen.

  • Cursussen en organisaties worden in de modus alleen-lezen gezet, zodat gebruikers nog steeds toegang hebben tot gegevens.

  • Rapporten en downloads blijven mogelijk; gebruikers kunnen alleen geen wijzigingen meer aanbrengen in cursussen en organisaties die als Voltooid zijn gemarkeerd.

  • Cursussen en organisaties kunnen Open of Gesloten zijn wanneer ze als Voltooid zijn gemarkeerd. De markering Voltooid kan niet worden verwijderd en ze kunnen niet opnieuw worden gebruikt voor onderwijs.

  • Cursussen en organisaties die met de Originele cursusweergave worden geïmporteerd of hersteld, worden automatisch gemarkeerd als Voltooid.

  • Cursuskopieën van een Original-cursus die door een SIS-integratie worden gestart, leveren een nieuwe Original-cursus op die alleen-lezen is en als Voltooid is gemarkeerd.

Cursussen en organisaties met de Originele cursusweergave zijn niet meer toegankelijk in de Blackboard LMS App.

Al het onderwijs moet plaatsvinden in Ultra-cursussen en -organisaties.

Het is niet meer mogelijk om nieuwe cursussen en organisaties met de Originele cursusweergave te maken.

Deze wijzigingen worden tegelijk in alle omgevingen doorgevoerd: test/stage en productie.

January 7, 2027

All remaining areas where it is possible to make changes in an Original course or organization will be locked down, so no further changes will be possible. The list of things that will be locked includes:

  • Table of Contents

    • Add Content Area

    • Add Module Page

    • Add Blank Page

    • Add Tool Link

    • Add Web Link

    • Add Course Link

    • Add Subheader

    • Add Divider

    • Reorder

    • Rename

    • Hide

    • Permit Guests

  • Content Areas

    • Build Content

    • Assessments

    • Tools

    • Partner Content

  • Course Tools

    • Achievements

    • Announcementst

    • Attendance

    • Blogs

    • Contacts

    • Content Market Tools

    • Course Calendar

    • Course Messages

    • Course Portfolios

    • Date Management

    • Discussion Board

    • Glossary

    • Journalss

    • Rubrics

    • Self and Peer Assessment

    • Send Email

    • Tasks

    • Tests, Surveys, and Pools

    • Wikis

  • Evaluation

    • Retention Center

  • Grade Center

    • Full Grade Center

  • Users

    • Groups

    • Users

  • Customization

    • Enrollment Options

    • Guest and Observer Access

    • Properties

    • Quick Setup Guide

    • Teaching Style

    • Tool Availability

  • Packages and Utilities

    • Bulk Delete

    • Course Copy

    • Import Package/View Logs

1 januari 2028

Alle cursussen en organisaties met de Originele cursusweergave worden omgezet naar Ultra.

  • Ons doel is om zoveel mogelijk onderwijsgeschiedenis te behouden, waaronder inzendingen, cijfers, feedback, pogingen en andere studentgegevens voor ondersteunde inhoudstypen. In de loop van 2026 en 2027 breiden we de soorten cursusgegevens uit die tijdens de conversie kunnen worden behouden. Dit werk wordt stapsgewijs opgeleverd naarmate ondersteuning wordt toegevoegd voor extra objecten, waaronder opdrachten, discussies, dagboeken, toetsen, SCORM-pakketten, kolommen in de cijferlijst, rubrieken en meer.

Cursussen en organisaties die met de Originele cursusweergave worden geïmporteerd of hersteld, worden automatisch omgezet naar Ultra.

Er is een afspeelomgeving beschikbaar voor instellingen die cursussen in de Originele cursusweergave in hun oorspronkelijke indeling moeten herstellen, bijvoorbeeld in geval van geschillen over cijfers. Naarmate 2028 dichterbij komt, wordt er meer informatie over de afspeelomgeving beschikbaar.